נטורופתיה ורפואה משלימה

נטורופתיה ורפואה משלימה

נטורופתיה ורפואה משלימה זה גם תזונה אבל לא רק…

נטורופתיה ורפואה משלימה

אפשר לרפא אותך ולהקל עליך ע"י טיפול נטורופתיה שהיא רפואה טבעית מערבית,
במגוון שלם של בעיות רפואיות, למנוע מחלות והחמרתן באמצעות תזונה,
תוספים וצמחי מרפא. 
(וישנם כלים נוספים רבים).

להלן חלק מהבעיות הרפואיות השכיחות שניתן לטפל בהן ב – נטורופתיה ורפואה משלימה

נטורופתיה ורפואה משלימה

נטורופתיה ורפואה משלימה צלצל: 054-4727355

 טיפול במחלות נפוצות כמו סכרת, לחץ-דם גבוה, כולסטרול גבוה, שומנים בדם (טריגליצרידים), כאבי ראש, כאבי מחזור, עייפות כרונית, דיכאון וחרדה, בעיות שינה, ועוד…

במערכות גוף: מערכת עיכול  (חיידק הליקובקטר, קנדידה, מעי רגיש, צרבות, בחילות, עצירות, שלשולים, וכד').
כנ"ל מערכת נשימה, מערכת חיסון, מערכת הורמונלית, מערכת שלד-שריר, מערכת עצבים, וכו'.

אתה מקבל גם טיפולי מגע ואיבחון – רפלקסולוגיה המאזן מערכות גוף ונפש,
.ופרחי באך לטיפול רגשי-נפשי.

 בנטורופתיה ורפואה משלימה, אתה מקבל כבר במפגש הראשון תוכנית תזונתית
תוספים וצמחי מרפא המותאמים לך אישית לפי העניין הרפואי שלך

כארומתרפיסט אני משתמש עבורך גם בשמנים ארומטיים המבוססים על פרחים צמחים ותבלינים
.בעלי סגולות מרפא המסייעות לך להרגיש הרבה יותר טוב

ראיית תהליך הריפוי בעיני הרפואה הטבעית שונה מזו של הרפואה הקונבנציונאלית.
.הסיבה העיקרית לכך נובעת מתפיסה שונה של גורמי המחלות.

בעוד שהרפואה הקונבנציונאלית רואה בחיידקים שונים, וירוסים וכד' גורם מרכזי לתחלואה,
הרי שהרפואה הטבעית רואה בחולשת האדם החולה את הגורם העיקרי.

כיום מטופלים, רופאים ומטפלים בארץ ובעולם מבינים היטב שצריך לטפל בחולה
ולא רק במחלה, ובמילים אחרות צריך לטפל בשורש הבעיה ולא רק בסימפטומים,
זוהי יתרונה וגדולתה של הרפואה המשלימה או הטבעית.

יש לך בעיה רפואית כלשהי – התקשר לייעוץ ללא התחייבות: 

 054-4727355 אבנר שרים.

נטורופתיה ורפואה משלימה – ויטמינים ומינרלים – מילון מקוצר:

 ויטמינים

נטורופתיה ורפואה משלימהויטמין A (רטינול) – ויטמין החיוני לציפוי ריריות העיכול והשתן.
אחראי לראיית לילה. משתתף בתהליכי הגדילה של הגוף והרבייה.
מקורות במזון: כבד, חמאה, שמנת, ירקות כתומים כגון גזר ובטטה ועוד.

 קבוצת ויטמיני B

נטורופתיה ורפואה משלימהויטמין B1 

משתתף במטבוליזם הפחמימות, בתהליכי הפקת אנרגייה
וביצירת חומר מתווך במע' העצבים. מקורות במזון: מהחי – כבד,
אברים פנימיים וחלב, מהצומח – קטמיות, אורז מלא, נבט חיטה, בוטנים, גרעינים ועוד.

 

 

נטורופתיה ורפואה משלימהויטמין B2 (ריבופלבין)

 משתתף בתהליכים להפקת אנרגייה, חשוב לעור, שיער ולציפורניים.
מקורות במזון: מהחי – אברים פנימיים, ביצים, חלב. מהצומח – ירקות עליים, נבטים, אורז, שמרי בירה ועוד.

ויטמין B3 (ניאצין)

 משתתף במטבוליזם של חלבון, פירוק גלוקוז ויצור חומצות שומן.
מקורות במזון – בשר, דגים, אברים פנימיים, ביצים ומוצרי חלב. מהצומח – אגוזים, קטניות, שומשום, נבטים.

 

נטורופתיה ורפואה משלימהויטמין B5 חומצה (פנטותנית) – 

קופאקטור בריאקציות אנזמטיות רבות.
מצוי כמעט בכל מזון ולכן נדיר תופעות חסר למעט חסר תזונה כללי בגוף.

 

 

נטורופתיה ורפואה משלימהויטמין B6  (פירידוקסין) – 

מסייע בחילוף חומרים של החלבון,
ייצור כדוריות דם אדומות ופעילות עצבית.
מקורות במזון: תפו"א, אורז, חומוס, עגבנייה, קטניות, בשר, דגים, בננות.
מחסור בויטמין זה עלול לגרום לאנמיה, עייפות והפרעות נוירולוגיות.

ביוטין – קשור לסינטזת שומנים בתא והפקת גלוקוז. נדיר

שיש מחסור בביוטין. נפוץ אצל אנשים שאוכלים רק את הלבן של הביצה שקושר

את הביוטין ולא מאפשר לו ספיגה במעי.
מקורות במזון: כבד, שמרים, חלמון ביצה, מוצרי חלב

פטרוזליהויטמין B9 (חומצה פולית)

 חומצה פולית חשובה לייצור תאים חדשים ולשימורם,
ולכן, כל כך חשובה בתקופות של שכפולים גנטיים כמו בהריון ותינוקות.
חומצה פולית גם מונעת שינויים גנטיים העלולים לגרום לסרטן.
מקורות במזון – ירקות עליים, תרד, אפונה, לפת, קטניות, דגנים.
כיום מוסיפים לדגני הבוקר ולעיתים גם בלחמים חומצה פולית.

בשרויטמין B12  (ציאנוקובלאמין) 

חיוני לייצירת תאי דם ע"י מח העצם,
חיוני ביותר למערכת העצבים, חיוני לשכפולי DNA. לויטמין B12 תנאים
להיספג בסוף המעי כמו חיוניות הימצאות פקטור אינטריסי IF,
חומציות בדרגה מסויימת ועוד, ולכן ישנה שכיחות למחסור בגיל מבוגר
כיוון שלא מתמלאים כל התנאים לספיגתו.
מקורות במזון: בשר, דגים, ביצים, מוצרי חלב, צדפות ועוד…

ויטמין C  (חומצה אסקורבית –

(מה לא נאמר על ויטמין זה. חיוני ביותר למאות תהליכים בגוף.
מערכת חיסון, חיוני להפקת חלבון קולגן עבור רקמות ועצמות, מפרקים, שיניים, עיניים, כלי דם,
אנטי-אוקסידנט (נוגד חימצון כנגד רדיקלים חופשיים) ולכן חיוני גם לטיפול בדלקות, הצטננויות,
נזלת וגרון, מטפלים בו אף כנגד סרטן. מקורות במזון: קיווי, גויאבה, עגבנייה, פרי הדר למינהם,
ירקות עליים, לימון, פלפל אדום (גמבה).

חלב ומוצריוויטמיןD 

חיוני למשק הסידן והזרחן בגוף. כיום מקובל שויטמין זה אינו מיוצר בגוף
ויש לצרוך אותו מהמזון. חשיפה לשמש משפעלת אותו אך גם במדינה שטופת שמש
כישראל רבים סובלים ממחסור בויטמין זה מבלי שידעו. בדיקת דם פשוטה יכולה
להוכיח זאת. אנשים עם עודף משקל נוטים לפתח מחסור בויטמין זה כיוון שהוא שוקע
בתאי השומן. ויטמין זה מוסף במדינות רבות לחלב כיוון שהוא מסייע לספיגת הסידן.

מחסור בויטמין זה עלול לגרום למחלת הרככת. בצה"ל נמצא שרבים מהסובלים
משברי הליכה חסרו ויטמין זה. אנשים שמבלים זמן רב במשרד ולא נחשפים לשמש,
או חרדים עם כיסויי גוף מלאים או מריחת מסנני שמש – סובלים לעיתים קרובות ממחסור בויטמין D.
מקורות במזון: כבד, שמן דגים, חלב ועוד.


ויטמין E (אלפא טוקופרול) –

נוגד חמצון רב עוצמה המגן על קרומי התאים ותאי LDL מפני רדיקלים
חופשיים ולכן חיוני כנגד מחלות לב. נאגר בכבד בשרירים ובעור. נפוץ במוצרי קוסמטיקה ועור.
סלניום וויטמין C עוזרים לקליטתו בגוף.
מקורות במזון: אבוקדו, זית, שמן חיטה, קטניות, דגנים מלאים: אורז, שיפון, תירס, חיטה,
שעורה, ירקות מצליבים: כרוב, כרובית, ברוקולי וכו',
פירות: אבטיח, מנגו, קיווי, תות-שדה, מהחי: כבד, ביצים, חמאה

ויטמין K  (מנדיון –

(ויטמין K משתתף בתהליכי קרישת דם, בבניית העצמות ובבניית כלי דם,
ובעיבוד חלבונים. חיידקים מסויימים במעי מסנתזים את ויטמין K. לתינוקות אין עדיין מעי בשל
ולכן נותנים להם מנת ויטמין K ממש בימים הקרובים אחרי הלידה.
מקורות במזון: ירקות ירוקים: חסה, תרד, ברוקולי וכו', בבשר, ביצים, תפו"א, סויה, מוצרי חלב, פטריות ועוד…

:סוגי המינרלים בגוף ותפקידם

 נחושת(Cu ) –

הנחושת משתתפת בייצור ההמוגלובין, במיאלין (העוטף את העצב),
בקולגן (רכיב ברקמות חיבור ועצמות), באלסטין ועוד ועוד תפקידים חיוניים.
נחושת עשוייה למנוע או לעזור בריפוי אנמיה, דלקת מפרקים, כוויות, מחלות מעיים דלקתיות קרוהן וקוליטיס,
ואף סרטן. יש לשמור על רמה לא גבוה מדי ולא נמוכה מדי של נחושת בגוף.
נחושת צריכה להגיע לגוף ביחס נכון עם מינרל אבץ. היחס הוא: 8 מ"ג אבץ על כל 1 מ"ג נחושת.
מקורות במזון: מאכלי ים, אברים פנימיים, אגוזים, קטניות, שוקולד, דגני בוקר ועוד.

גרעיני דלעת אבץ –

לאבץ יש תפקיד חשוב בחלוקת תאים, בתהליך הגדילה, בריפוי פצעים,
במערכת החיסונית ובמערכת הורמונלית גברית ובלוטת הערמונית (פרוסטטה).
האבץ מהווה מרכיב בעשרות תהליכים אנזימתיים. מחסור חמור באבץ
אינו נפוץ בעולם המערבי, אך מצבים גבוליים עלולים להפריע לגדילה,
לתיאבון ולחוש הטעם, בעיקר אצל ילדים.

תסמינים נוספים הם מערכת חיסונית חלשה, בעיות עור, נשירת שיער,
בלוטת פרוסטטה מוגדלת/דלקתית/ממאירה, שלשול, עייפות, ריפוי פצעים איטי.
כמות האבץ המומלצת לצריכה יומית היא 11 מ"ג לגברים לעומת 8 מ"ג לנשים.
מזונות עשירים באבץ:גרעיני דלעת וגרעיני חמנייה,צנוברים.

 מגנזיום (Mg) אגוזי פקאן

אחד המינרלים החשובים ביותר. מעורב ב 300 תהליכים שונים בגוף.
חיוני לתפקוד תקין של הלב, כלי דם, עצבים, שרירים.
כיום מינרל זה חסר לרבים מאיתנו בגוף, הוא "נגזל" כתוצאה מסטרס,
פעילות גופנית, ותזונה עתירת סוכרים ודלת אגוזים וזרעים.
התכווצות שרירים באמצע הלילה הוא רק אחד הסממנים המובהקים למחסור במגנזיום.
.אין חשש לצרוך אותו כיוון שבעודף הוא מופרש בצואה.

מקורות במזון:אגוזי פקאן, קאשיו וברזיל, ירקות ירוקים, גרעינים, קטניות, סובין ודגנים מלאים, אורז מלא ועוד.
מינון מינימלי מומלץ:

 (RDA) – גברים: 350 מ"ג ביום, נשים: 300 מ"ג ביום, הריון והנקה: 450 מ"ג

 

קלציום (סידן

מינרל חשוב המשתתף בתהליכים ביולוגיים רבים, אחראי על כיווץ שרירים,
איתות תאי, הפעלת אנזימים חשובים, והכרחי לחיי האדם. רמות הסידן בגוף מבוקרות בקפידה
ע"י מנגנונים שונים בהשתתפות הכליות ואיברים נוספים.
הסידן זקוק לטימין D על מנת להטמיע את עצמו ברקמות.

טעות לחשוב שמוצרי חלב רווים בסידן !!
נהפוך הוא, החלב ומוצריו רויים בזרחן המונע את ספיגת הסידן.
מקורות טובים יותר לסידן הם: טחינה משומשום מלא, סרדינים, שקדים, ברוקולי.
נשים זקוקות לסידן יותר מגברים. נשים בגילאי 35 ומעלה מומלץ לצרוך כ 1,500 מ"ג סידן ביום !
מחסור בסידן עלול לגרום לאוסטאופורוזיס (התפוררות עצמות), וניתן לעקוב בבדיקת צפיפות עצם.

 –  ברזל – הברזל מהווה חלק ממינרל קורט המאפשרת את נשיאת החמצן ע"י תאי הדם האדומים.

כמו כן הברזל משמש בשמירת החמצן בתוך רקמת תא בתוך מיוגלובין.
מחסור בברזל בגוף יכול לגרום כידוע לאנמיה, שביטוייה – עייפות, חולשה, כאבי ראש, לחץ דם נמוך, ועוד.
כנטורופת, אני מבקש לראות בבדיקות הדם את הפריטין שהוא מחסני הברזל בדם ולא רק את הברזל עצמו.

עודף ברזל רעיל לגוף ! בניגוד ליסודות אחרים וחשוב לא לצרוך ללא התייעצות עם נטורופת !

בממוצע, הכמות היומית המומלצת לגבר בוגר היא 8.7 מיליגרם ולאישה בגיל הפוריות 14.8 מיליגרם.
נשים בתקופת הפוריות צריכות כמות גדולה יותר של ברזל מגברים, משום שהן מאבדות דם בווסת.
הברזל מצוי הן במזונות צמחיים ובמזונות שמקורם בבעלי חיים – בבשר אדום, דגים, עוף.
ברזל שמקורו מהצומי נספג פחות לעומת ברזל מן החי.
במזונות מן הצומח מצוי הברזל ב:
קטניות, סויה, אגוזים, טחינה, ברוקולי, אבוקדו, קינואה, דיבשה, בורגול, שמרי בירה ודגנים.

 –  יוד – כ80%- מהיוד שאנו צורכים מגיעים לבלוטת התריס (בלוטת המגן/תירואיד.
( היוד מצטבר שם ומשמש לייצור ההורמונים תירוקסין
(T4) ותריודוטירונין (T3) הקובעים את קצב חילוף החומרים בגוף. מחסור ביוד מביא להאטה בקצב חילוף החומרים,
לעייפות ולהשמנת יתר. סימנים נוספים למחסור ביוד הם עור יבש ומחוספס,
עייפות ותשישות, התכווצות שרירים, אקנה, דיכאון, נשירת שיער,
אובדן תשוקה מינית, בעיות פוריות, הפרעות קשב, ועוד…

כמות היוד המומלצת ביום היא: 90 מק"ג לילדים עד גיל 8, 120 מק"ג לילדים בני 9 עד 13,
15ם מק"ג למובגרים (נשים וגברים), 220 מק"ג לנשים הרות ו – 290 מק"ג לנשים מניקות

הקצובה המירבית, לפי נתוני משרד הבריאות הישראלי מ,1997- היא 300 מק"ג,
אולם הצריכה המירבית, כפי שנקבעה בארה"ב, היא כ1,100- מק"ג למבוגרים 1.1) מ"ג) ביום.
הפער הגדול בין הקצובה המומלצת לגבול הצריכה העליון מאפשר התאמה אישית בהדרכה מקצועית.
מקורות במזון: אצות ים, דגי ים, פירות ים, מוצרי חלב ומלח מועשר.

ר.

כרום   (Cr ) – הכרום הוא מינרל המסייע לאינסולין להכניס גלוקוז לתאים.משמעותי
בהורדת שומנים בדם (טריגליצרידים) וכולסטרול. מכאן חשיבותו הרבה במיוחד לבעלי עודף שומנים וחולי סכרת !

סימני חסר בכרום: עייפות, שינויים במצב רוח, עלייה בפרופיל שומנים וסכרת.
מקורות במזון: כבד, דגנים מלאים, סיבים תזונתיים, בשר, חלמון ביצה ועוד.
מינון לצריכה יומית: 50 – 200 מק"

ג.

סלניום – הוא מינרל המשמש כאנטי-אוקסידנט חשוב.
במחקרים רבים נמצא יכולתו המופלאה למנוע מסרטן ואף לגרום לנסיגתו !
הסלניום מצוי בקרקע, אולם בעשרות שנים האחרונות עקב זיהומים ושפכים,
לקרקע כבר אין את כמו הסלניום הנדרשת.(מנה יומית מומלצת RDA מינימום 55 מיקרוגרם).

המלצת היום: אכלו אגוז ברזיל אחד ביום.
המזונות שיש בהם סלניום הם: אגוזי ברזיל, דגנים מלאים, שמרי בירה, נבט חיטה, דגים,
שיבולת שועל, שום, בצל, פטריות, דלעת וצנוניות שגדלו בקרקע עשירה בסלניום.
מה קורה כשאין מספיק סלניום בגוף ?
שכיחות עולה לסרטן, מחלות לב, אנמיה, פצעים בפה ועלייה בזיהומים

אם יש לך בעיה רפואית – אל תהסס
הזמן עכשיו תור לקליניקה:054-4727355

נטורופתיה ורפואה משלימה

נטורופתיה ורפואה משלימה

נטורופתיה ורפואה משלימה – צלצל/י: 054-4727355